Снимка: БулфотоАпелативният специализиран наказателен съд отмени запора върху банкова сметка на бившата зам.-кметица на

...
Снимка: БулфотоАпелативният специализиран наказателен съд отмени запора върху банкова сметка на бившата зам.-кметица на
Коментари Харесай

Съдът позволи на Биляна Петрова да харчи по 560 лева на месец

Снимка: Булфото

Апелативният профилиран наказателен  съд  отмени  запор а върху банкова сметка на някогашната зам.- кметица  на „ Младост “  Биляна Петрова , с цел да може тя да употребява до 560 лв. месечно, колкото е минималната работна заплата, информира Lex.bg.

Вчера под съд имата Петрова, бившата  кметица  Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров желаеха да бъдат отменени  запор ите върху  сметки те им, тъй като няма по какъв начин да устоят себе си и фамилиите си, до момента в който тече процесът на втора инстанция.

На 15 април Специализираният наказателен  съд  призна тримата за отговорни за това, че са поискали рушвет от 187 500 евро от предприемача Александър Ваклин. Иванчева беше о съд ена на 20 години затвор, Петрова на 15 години отнемане от независимост, а Петко Дюлгеров – на 12 години.

Пред  съд а Иванчева сподели, че живее от пенсията на майка си, а другари ѝ носят по 20 или 50 лв., с цел да претърпява. Дюлгеров пък изиска анулация на  запор а върху сметката му, с цел да може да заплати лекуването на очите си и идна трансплантация на роговица, както и с цел да устоя децата си. За двамата  съд ът отсрочи решението си, до момента в който получи информации от банките за паричната наличност в  сметки те.

Иванчева изиска да ѝ бъдат върнати мобилни телефони, преносим компютър, дамска чанта и портмоне, които са материални доказателства по делото, само че настояването ѝ беше отхвърлено.  Съд ия Георги Ушев остави без почитание и настояването да се води от делото.

От Централната изборна комисия (ЦИК) пък изпратиха писмо до  съд а, в което оповестяват, че  съд ебният заседател Мария Праматарова-Щуркова е била член на районна изборна комисия от ГЕРБ. Заседателката беше в състава, който о съд и под съд имите на първа инстанция, а по този мотив Иванчева и Петрова споделиха, че делото е политическа поръчка.

Законът за  съд ебната власт не разрешава на  съд ебните заседатели единствено да вземат участие в управленията на партии, само че не е да са техни редови членове или симпатизанти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР